ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: 6.500 προσλήψεις στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: 6.500 προσλήψεις στο Δημόσιο

Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, ωστόσο είναι πραγματικότητα μιας και προκύπτει από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας

Την ώρα που η επικαιρότητα κυριαρχείται από έννοιες όπως η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα, έρχονται... προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, ωστόσο είναι πραγματικότητα μιας και προκύπτει από τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας προκειμένου για να καλυφθούν τα κενά σε σημαντικούς τομείς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη οι προσλήψεις θα γίνουν εκεί που υπάρχουν κενά. Απόλυτη προτεραιότητα, κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτηρίζεται ο τομέας της υγείας με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, καθώς και αυτός του εισπρακτικού μηχανισμού, ενώ ανάγκες υπάρχουν και για ζητήματα ελέγχου της αγοράς εργασίας, καθώς και για στελέχωση ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα λοιπόν με το Μνημόνιο, 2.000 υπάλληλοι θα προσληφθούν από την αναλογία 1:1, βάση της οποίας για κάθε υπάλληλο που αποχωρεί θα προσλαμβάνεται άλλος ένας μέσω ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, ακόμη 4.500 θα μπουν στο Δημόσιο μέσω της αναλογίας 1:5 , η οποία χρησιμοποιείται προσωρινά προκειμένου να καλυφθούν οι συνταξιοδοτήσεις.

Οι 6.500 αυτές προσλήψεις θα γίνουν με αυστηρά κριτήρια που θα θέσει ο ΑΣΕΠ και ουσιαστικά υλοποιούν τις δεσμεύσεις τις χώρας έναντι της τρόικα για αξιοκρατική είσοδο στους δημόσιους φορείς.

Σε ότι έχει να κάνει με το μέτρο της Αξιολόγησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αφορά μόνο όσους εργάζονται σε υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό, ενώ επανέλαβε ότι όσοι προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν έχουν να φοβούνται για τη θέση τους.

Διαβάστε επίσης:

Μόνο 195.000 υπάλληλοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ από το 1994

Αυτά είναι τα κριτήρια για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Δημόσιο: Οι 9.820 εργαζόμενοι της διαθεσιμότητας