ΕΛΛΑΔΑ

«Ή θα αυτοκτονούσα ή θα έσπαγα το λουκέτο»

«Ή θα αυτοκτονούσα ή θα έσπαγα το λουκέτο»

Τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στο «σπάσιμο του λουκέτου» στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Χαλκιδική, το οποίο σφράγισε για 48 ώρες το ΣΔΟΕ εξήγησε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα ο 62χρονος ιδιοκτήτης ανέφερε πως προτίμησε να παρανομήσει από το να μείνουν απλήρωτοι όσοι δουλεύουν στο κέντρο διασκέδασης.

«Να αυτοκτονήσω ή να ανοίξω το μαγαζί; Αν δεν έσπαγα το λουκέτο του ΣΔΟΕ, θα έμεναν όλοι απλήρωτοι! Προτίμησα να παρανομήσω. Όμως, πείτε μου για να ξέρω: είναι δυνατόν εγώ μέσα σε μια μέρα να κατέστρεψα την Ελλάδα; Περισσεύει η υποκρισία. Πλέον είμαι νεκρός», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο 62χρονος.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη την ώρα που το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στο μαγαζί του διασκέδαζαν περίπου 600 θαμώνες. «Εμφανίστηκε μια παρέα από οκτώ άτομα, τους έκοψα αποδείξεις και πήγαν να πάρουν τα ποτά τους. Μέσα σε λίγη ώρα έλεγξαν τα πάντα. Βρήκαν ότι δεν είχα χτυπήσει πέντε φιάλες κερασμένες, δεν είχα κόψει 20 εισιτήρια των 20 ευρώ, ενώ η κεντρική μάρκα, αντί να χτυπάει 160 ευρώ τη φιάλη, τη χτυπούσε 100 ευρώ. Το πρόστιμο που μου επέβαλαν ήταν 2.060 ευρώ. Όπως μου είπαν, όμως, θα έπρεπε να εφαρμόσουν τον νόμο που μόλις είχε ψηφιστεί και προέβλεπε το σφράγισμα του μαγαζιού», αποκάλυψε.

Όσο για το λόγο που αποφάσισε να αγνοήσει την απόφαση του ΣΔΟΕ; Ο επιχειρηματίας απαντά στην εφημερίδα. «Βγάζω 15.000 με 20.000 ευρώ κάθε καλοκαίρι για να έχω να βγάλω τον χειμώνα. Αν δεν έσπαγα το λουκέτο, δεν θα είχα να πληρώσω. Παραδέχομαι ότι κάθε χρόνο είχα και μια παράβαση που μου έγραφαν τα παιδιά του ΣΔΟΕ, με εξαίρεση την περσινή χρονιά. Είναι ψέματα όμως ότι χρωστάω 500.000 ευρώ στην Εφορία. Η μοναδική οφειλή που είχα ήταν 42.000 ευρώ, ενώ από πρόστιμα έχω 12.000 ευρώ και δανείστηκα για να τα ρυθμίσω».