ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αναβλήθηκε η δική των συλληφθέντων σε υπό κατάληψη κτίριο

Πάτρα: Αναβλήθηκε η δική των συλληφθέντων σε υπό κατάληψη κτίριο

Αναβλήθηκε για τις 13 Αυγούστου η δίκη των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας στην Πάτρα, για την εκκένωση του «Μαραγκοπούλειου» κτιρίου, που τελούσε υπό κατάληψη.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 100 άτομα, που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.Επίσης έξω από τα δικαστήρια η Αστυνομία είχε λάβει μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, συνεργεία του δήμου Πατρέων συνέχισαν και σήμερα να καθαρίζουν τους χώρους του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, του «Μαραγκοπούλειου» και ενός κτιρίου των ΤΕΙ, που τελούσαν υπό κατάληψη, πριν από την χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ασφάλιση των κτιρίων, μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την αξιοποίησή τους. Επίσης αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα, φυλάσσουν και τα τρία κτίρια επί 24ωρου βάσεως.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με αφορμή την επιχείρηση της Αστυνομίας, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης και του δήμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση και ο δήμος μετά από πολύμηνο σχεδιασμό αποφάσισαν να κάνουν δώρο στην ακροδεξιά και τη «Χρυσή Αυγή» τρεις χώρους καταλήψεων στην Πάτρα», ενώ προσθέτει, ότι «πέρα από το σφράγισμα των συγκεκριμένων χώρων δεν υπάρχει καμία πρόταση για την αξιοποίησή τους».

Ροή Ειδήσεων