ΕΛΛΑΔΑ

Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ζέστη κυρίως στα δυτικά και ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο, αναμένονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους ανέμους περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.