ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο από ένα θαύμα... θα σωθεί μεγάλη βιομηχανία της Ρόδου

Μόνο από ένα θαύμα... θα σωθεί μεγάλη βιομηχανία της Ρόδου

Στα πρόθυρα λουκέτου βρίσκεται μια από τις λίγες αξιόλογες βιομηχανίες της Ρόδου. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και τρία χρόνια, έχουν κορυφωθεί και παρά την πολύ καλή τουριστική σεζόν, φαίνεται ότι τελικά δεν θα μπορέσει να αποφύγει το κατέβασμα ρολών.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε μια ανθούσα μεγάλη επιχείρηση, που διένειμε προϊόντα της και στην υπόλοιπη χώρα, αλλά η μείωση της κατανάλωσης, σε συνδυασμό με το σταθερό υψηλό κόστος παραγωγής και το κλείσιμο της στρόφιγγας των τραπεζών για αναχρηματοδότηση των δανείων της, την επιτάχυναν στην επιδείνωση των οικονομικών της μεγεθών, μέχρι του σημείου να μην έχει πλέον την απαιτούμενη ρευστότητα για να κρατηθεί στη ζωή. Κι’ όλα αυτά παρά τα μεγάλης αξίας πάγια περιουσιακά στοιχεία της – σε οικόπεδα, εγκαταστάσεις, αλλά και αστικά ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, ένα μεγάλο μέρος των χρεών της εν λόγω βιομηχανίας δεν εξυπηρετείται (λόγω αντικειμενικών δυσκολιών) από πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να κρατείται στη ζωή χάρη στη φερεγγυότητα των ιδιοκτητών της και την εμπιστοσύνη των πελατών και κυρίως των προμηθευτών της.

Δυστυχώς όμως πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και μοναδική ελπίδα για να κρατηθεί στη ζωή είναι η επίτευξη των προσπαθειών που καταβάλλονται για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων μελών της ιδιοκτήτριας οικογένειας.

Rodosalarm