ΕΛΛΑΔΑ

Β. Σταμάτη: Ζητά την άμεση βοήθεια Βαρθολομαίου και Στεφανόπουλου

Β. Σταμάτη: Ζητά την άμεση βοήθεια Βαρθολομαίου και Στεφανόπουλου

Ζητά την παρέμβασή τους για να λυτρωθεί από το μαρτύριο...

Επιστολές τόσο προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και προς τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έστειλε μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη.

Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζητεί την παρέμβασή του προκειμένου να βρεθεί και πάλι κοντά στο παιδί της, ενώ από τον κ. Στεφανόπουλο ζητεί να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή της.

Η ίδια μάλιστα αναφέρει ότι υφίσταται σκληρή μεταχείριση, καθώς και ότι όλα αυτά γίνονται για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού.

Αναλυτικά, στην επιστολή της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος βάφτισε και τον γιο της στην Κωνσταντινούπολη, γράφει, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

«Εσείς κάνατε το μοναδικό παιδί μου Χριστιανό. Ήρθα και το εναπόθεσα στα πόδια σας. Παρακαλώ όπως διαπεράσετε τα τυπικά και να βοηθήσετε να βρεθώ το συντομότερο κοντά στο μονάκριβο παιδί μου. Επιθυμώ, εύχομαι και ελπίζω εγώ ως μάνα να γίνω η αρωγός στη ζωή του. Η Αγιότητά σας γνωρίζει την αθωότητά μου».

Στην επιστολή με αποδέκτη τον Κωστή Στεφανόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη επικαλείται τόσο το κύρος του όσο και το νομικό αισθητήριό του.

«Επειδή γνωρίζω ότι είστε πολιτικός διαπρεπής και διαθέτετε αυξημένο πολιτικό αισθητήριο και επειδή ίσως γνωρίζω ότι είστε διαπρεπής νομικός και έχετε χειριστεί σοβαρές και περίπλοκες υποθέσεις, δεν χρειάζεται να σας παραθέσω ιδιαίτερα επιχειρήματα διότι γνωρίζετε ότι υφίσταμαι σκληρή μεταχείριση στερούμενη εντελώς νομικής βάσεως και όλα αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού».
Και οι δύο επιστολές της Βίκυς Σταμάτη έχουν ημερομηνία 6 Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων