ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Πρόοδος εργασιών αποκατάστασης ηλεκτροδότησης στη Θήρα

ΔΕΗ: Πρόοδος εργασιών αποκατάστασης ηλεκτροδότησης στη Θήρα

Σε νεότερη ανακοίνωση προχώρησε η ΔΕΗ σχετικά με την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι:

«Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, που έφτασαν σήμερα στη Θήρα από την Αθήνα, συνολικής ισχύος περίπου 9 MW. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 15:00 μμ τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες του σταθμού παραγωγής, με τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού να ανέρχεται σε 22 MW (Σημ. : η κάλυψη των αναγκών της νήσου εκτιμάται, κατά μέγιστο, σε 31 MW, κατά τη διάρκεια αιχμής).

• Το προσωπικό της ΔΕΗ εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου το σύνολο των γεννητριών αυτών να έχουν ενταχθεί στο σύστημα το συντομότερο δυνατόν.

• Επίσης, αποπλέει από τη Ρόδο το εμπορικό πλοίο «Μελίνα», το οποίο μεταφέρει στη Θήρα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος περίπου 5 MW.

• Παράλληλα, για την Παρασκευή 16.8.2013, προγραμματίζεται η αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από την Ρόδο, ισχύος 6 περίπου MW, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. θα συνεχίσει να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα».

Διαβάστε επίσης:

Πυρετώδεις οι προσπάθειες στην Σαντορίνη–Πρόγραμμα διακοπών ρεύματος

Έφτασαν οι γεννήτριες στη Σαντορίνη