ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Εμπρησμός η φωτιά στο Μπάλα»

Πάτρα: «Εμπρησμός η φωτιά στο Μπάλα»

Στο σημείο της φωτιάς στην περιοχή Μπάλα παραμένουν μέχρι και σήμερα το πρωί δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα πέντε οχήματα βρίσκονται στην περιοχή για τον ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Στη φωτιά που ξέσπασε τον Δεκαπενταύγουστο αναφέρθηκε χθες ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Όπως είπε οι 18 μοναχές της Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Μπάλα έζησαν εφιαλτικές στιγμές. Με το νερό του μοναστηριού κατάβρεχαν τα κεραμίδια και τους τοίχους της μονής. Παράλληλα φρόντιζαν να διαφυλάξουν τους πνευματικούς θησαυρούς της, χωρίς να νοιαστούν για την δική τους ζωή και ακεραιότητα, η οποία κινδύνευσε όχι μόνο από τη φωτιά αλλά και από την αποπνικτική ατμόφαιρα που δημιούργησαν οι καπνοί και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Μητροπολίτης είπε με βεβαιότητα ότι ήταν εμπρησμός, αναφέρει η Γνώμη, ενώ να σημειωθεί ότι όπως έχει γράψει ήδη τo thebest.gr οι εμπρηστές χτύπησαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης σε διαφορετικά σημεία (εννέα τον αριθμό) εκμεταλλευόμενοι τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ο κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με αυστηρά λόγια κατά των εμπρηστών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα ηθικό ή κοινωνικό ή άλλου είδους στήριγμα σε τέτοιου είδους πράξεις οι οποίες απειλούν όχι μόνο την θρησκεία μας αλλά και την πατρίδα και τους πολίτες.