ΕΛΛΑΔΑ

Η Αλεξανδρούπολη τιμά την Ελληνίδα βουλευτή του Καναδά Νίκη Αστον

Η Αλεξανδρούπολη τιμά την Ελληνίδα βουλευτή του Καναδά Νίκη Αστον

Αύριο 21 Αυγούστου 2013 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής μεταλλίου Α΄ Τιμής Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ελληνικής καταγωγής βουλευτή της καναδικής Βουλής, κ. Νίκη Άστον, στην αίθουσα «ΑΒΔΗΡΑ» του ξενοδοχείου «Astir Egnatia» Αλεξανδρούπολης.

Με μητέρα από την Αλεξανδρούπολη (Χάρις Δημητρακοπούλου) και πατέρα «δηλωμένο» φιλέλληνα (Στιβ Άστον), ο οποίος όχι... μόνο παντρεύτηκε Ελληνίδα, αλλά και πρωτοστατεί για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα ως γραμματέας της Καναδικής Επιτροπής, η βουλευτής στην περιοχή Τσόρτσιλ της Μανιτόμπα με το Νεοδημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Καναδά, Νίκη Άστον (Niki Ashton), κατατάχθηκε από το έγκυρο καναδικό περιοδικό Maclean's στους πιο δραστήριους βουλευτές του έτους 2012, καθώς αξιολογήθηκε ότι εκπροσωπεί τους κατοίκους της εκλογικής της περιφέρειας με τον καλύτερο τρόπο.

Η Νίκη Άστον κρατά μέσα της την Ελλάδα, δηλώνει υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή της και μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα, την οποία δηλώνει ως μητρική της. Μιλάει επίσης αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Η Νίκη Άστον παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 τον εκλεκτό της καρδιάς της Ράιαν Μπάρκερ με ορθόδοξο γάμο, σε ναό της Αλεξανδρούπολης.