ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αποκλείουν ενδεχόμενο μπλακ-άουτ και στην Κρήτη

Δεν αποκλείουν ενδεχόμενο μπλακ-άουτ και στην Κρήτη

Το ενδεχόμενο μια εκτεταμένης διακοπής στην ηλεκτροδότηση του νησιού δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που οι σταθμοί παραγωγής είναι παλιοί, με εξαίρεση αυτόν του Αθερινόλακκου, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ στην Κρήτη, με αφορμή τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες, στη Σαντορίνη.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να δει «ζεστά» το θέμα και να προχωρήσει στην κατασκευή νέου σταθμού.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή Γιάννη Βρέντζο και το πρωί της Τετάρτης, σημειώθηκε μία, ευτυχώς περιορισμένης έκτασης, διακοπή ρεύματος σε Ηράκλειο και Χανιά, πρόβλημα το οποίο και αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το cretalive, ο κίνδυνος για μπλακ-άουτ πάντα υπάρχει, ειδικά τους θερινούς μήνες με δεδομένη και την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας της έλευσης των τουριστών και της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο κ. Βρέντζος υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κορακιά πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν, ενώ επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να στηρίζονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.