ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συλλαλητήριο την Πέμπτη

ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συλλαλητήριο την Πέμπτη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου από εκεί θα ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η απόφαση των κινητοποίησεων αλλά και η προειδοποίηση για απεργία διαρκείας από τον Σεπτέμβριο που αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας πάρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τους Προέδρους των Οργανώσεων - μελών της. Στη σύσκεψης εκτιμήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού Κυβέρνησης και Τρόικας για δραματική συρρίκνωση Υπηρεσιών του Δημοσίου, μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ιδίως στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις που αφορούν στην πραγματοποίηση της μνημονιακής συμφωνίας για άμεσες και εν ψυχρώ απολύσεις 15.000 εργαζομένων καθώς και 25.000 διαθεσιμότητων - απολύσεων εργαζόμενων στο Δημόσιο (σε δύο δόσεις: 12.500 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και 12.500 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου).