ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για τα ληγμένα

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για τα ληγμένα

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή τα τρόφιμα «περασμένης διατηρισιμότητας».

Η επιστολή αναφέρει: «Τον Οκτώβριο του 2012 με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά είχε πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τον Γ.Γ. Εμπορίου Κο Κομνηνό για το ανωτέρω θέμα, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει, ότι θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα και θα υπάρξει διάλογος με τους αρμόδιους φορείς.

Έκτοτε ουδέν… Εκ του τύπου ενημερωθήκαμε για την εφαρμογή της διάταξης από 1-9-2013. Διερωτώμεθα, υπήρξε διάλογος έστω με κάποιον άλλο φορέα και με ποιόν; Διότι με εμάς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο δεν υπήρξε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, της οποίας ένα μέσο είναι και το τρόφιμο, καθώς και τα χρησιμοποιούμενα υλικά στα τρόφιμα, θεωρεί ότι για να μην μπει σε «περιπέτειες» η Δημόσια Υγεία, πρέπει άμεσα να ληφθούν υπόψη οι θέσεις-προτάσεις-αντιρρήσεις των θεσμικών οργάνων που έχουν σχέση με αυτή και γνωρίζουν το θέμα».