ΕΛΛΑΔΑ

Καθιστική διαμαρτυρία στη ΓΓ Εμπορίου

Καθιστική διαμαρτυρία στη ΓΓ Εμπορίου

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθιστικοί διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν όσους επιθυμούν να μπουν στο κτήριο της ΓΓ Εμπορίου.

Διαμαρτύρονται για την κινητικότητα, η οποία, όπως τονίζουν, «ισούται με απολύσεις».

Η κινητικότητα ξεκινά λόγω της συγχώνευσης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή βάσει του νέου οργανογράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ αρμοδιότητες της πρώτης προβλέπεται να περάσουν επίσης στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Οι κινητοποιήσεις κατά των συγχωνεύσεων έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου και συνεχίζονται αμείωτα έως σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά.

«Η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνδυάζεται με μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων τους, με τρόπο τέτοιο ώστε να παραδίδονται τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές βορά στα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ, ανίσχυροι και, πλέον, τελείως ανυπεράσπιστοι», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.