ΕΛΛΑΔΑ

Ζευγάρι Αθίγγανων έκαναν 14 διαρρήξεις σε σπίτια μέσα σε 1 μήνα

Ζευγάρι Αθίγγανων έκαναν 14 διαρρήξεις σε σπίτια μέσα σε 1 μήνα

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 25χρονος Αθίγγανος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από 5 Αυγούστου ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε πρόσφατα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο 25χρονος ενέχεται σε σωρεία κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 7 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου, σε σπίτια στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη στις 2 Αυγούστου το βράδυ, στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θήβας, μια 30χρονη Αθίγγανη, συνεργός του 25χρονου.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, 13 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν ο 25χρονος με την 30χρονη, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ. Ο 25χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.