ΕΛΛΑΔΑ

Συμβόλαιο θανάτου η απόπειρα δολοφονίας στη Βουλιαγμένη;

Συμβόλαιο θανάτου η απόπειρα δολοφονίας στη Βουλιαγμένη;

Επαγγελματικός ανταγωνιστής με χοντρό πορτοφόλι ή άνθρωπος από το παρελθόν που δεν λησμόνησε «ανεξόφλητους» λογαριασμούς, πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου στον άγνωστο «ράμπο», ο οποίος με στρατιωτική εκπαίδευση εισέβαλε το χάραμα της Τρίτης στη βίλα του 61χρονου εύπορου επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη επί της οδού Πραξιτέλους, για να τον σκοτώσει, κατά τις πηγές.

Η αστυνομία ήδη έχει «χαρτογραφήσει» την πιθανή διαδρομή που έκανε ο πληρωμένος δολοφόνος, για να φτάσει στην εξώπορτα του Έλληνα ομογενoύς, Θ.Σ., για να τον σκοτώσει.

Περιμένει, όμως, να συνέλθει το θύμα, για να του πάρει κατάθεση και να θυμηθεί «ποιον ενδεχομένως είχε ενοχλήσει» ή ποιος τον επιβουλεύονταν. Ο επιχειρηματίας έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας βαριά τραυματισμένος.

Ο 61χρονος Θ.Σ. εκτός από τις ναυτιλιακές ενασχολήσεις διατηρεί τα καταστήματα αφορολόγητων τσιγάρων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρεμφερείς εταιρείες στην Κωνσταντινούπολη και στην πόλη Μερσίνα της νότιας Τουρκίας.

Διερευνάται αν ο ένοπλος «πεζοναύτης» που τον πυροβόλησε πληρώθηκε από Τούρκο ανταγωνιστή ή εγχώριο αντίπαλο. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα αυτόματο 32αρι που δεν έχει συναντηθεί σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην Ελλάδα και πιθανόν να προδίδει την εθνικότητα του δράστη. Επίσης, η εγκληματική συμπεριφορά του δυνητικά έχει να κάνει με εντολή θανάτου που έλαβε από αδίστακτα κυκλώματα μαφιόζων που είχαν βάλει στο μάτι τον επιχειρηματία, τον παρακολουθούσαν και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να τον σκοτώσουν στο δρόμο για τη δουλειά του, αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση πιάνοντάς τον στον ύπνο.

Το θύμα σύμφωνα με ιατρικές πηγές φέρει μία σφαίρα στο κεφάλι που προκάλεσε βαθύ τραύμα στο μάτι (η σφαίρα δεν βρέθηκε, υπήρξε εξόρυξη οφθαλμού), 2 σφαίρες στα χέρια, η μία διαμπερής, η άλλη αφαιρέθηκε το πρωί και μία στο πόδι (αφαιρέθηκε σήμερα).

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν επίτηδες 32αρι (προκαλεί πιο εύκολα θραύση σε χοντρό τζάμι και εξοστρακίζεται, όταν μπει στο σώμα προκαλώντας πολλαπλά τραύματα).