ΕΛΛΑΔΑ

Από τα βουνά στις πασαρέλες

Από τα βουνά στις  πασαρέλες

Οι μάλλινες χειροποίητες κάπες που ράβει, για περισσότερο από μισό αιώνα, σ' ένα μικρό εργαστήριο στο Μέτσοβο ο Γιώργος Μπούμπας δεν αποτελούν μόνο ένα από τα βασικά «αξεσουάρ» των βοσκών. Μπορούν άνετα να «περπατήσουν» στις πασαρέλες γνωστών οίκων μόδας, να γίνουν εξώφυλλα για περιοδικά παγκόσμιας κυκλοφορίας.

Από τα χέρια του έχουν γεννηθεί αμέτρητα παραδοσιακά ρούχα, για κάποια από τα οποία απαιτείται έως και ένας χρόνος δουλειάς για να ολοκληρωθούν. Το επάγγελμά του είναι σε αυτά που χάνονται όμως με ζήλο και μεράκι και παρά την ηλικία του εξακολουθεί να εργάζεται εντατικά, έχοντας ως στόχο να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι όσοι κρατήσουν στα χέρια τους ένα από τα έργα του.

Κάποια στιγμή, την πόρτα του εργαστηρίου του 68χρονου τη χτύπησε και ο οίκος μόδας Pierre Cardin που ήθελε να συνδυάσει τα αμπιγιέ φορέματα με χειροποίητες κάπες. Μάλιστα, για την προώθηση της δουλειάς έγινε και φωτογράφηση με το γνωστό περιοδικό Vogue. Ωστόσο, το γεγονός ότι θα μπορούσαν να παραχθούν ελάχιστες κάπες λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς, οδήγησε στο να σταματήσει η παραγγελία.