ΕΛΛΑΔΑ

Ίχνη του «φαντομά» Παλαιοκώστα στην Κοζάνη

Ίχνη του «φαντομά» Παλαιοκώστα στην Κοζάνη

Προσημειωμένα χαρτονομίσματα από λύτρα εντοπίστηκαν σε τράπεζα στην Κοζάνη

Πριν από μερικές εβδομάδες η αστυνομία ενημερώθηκε ότι σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κοζάνη εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο χαρτονομίσματα των 200 από τα προσημειωμένα των λύτρων (περίπου 10.800.000 ευρώ) της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008.

Τα χρήματα φέρεται να ανήκαν στο μερίδιο του Βασίλη Παλαιοκώστα, συνολικού ύψους σχεδόν 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, το εύρημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό διότι χαρτονομίσματα από αυτή την απαγωγή είχαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε το νέο ίχνος στην Κοζάνη εντόπισε τον αγρότη που τα είχε στην κατοχή του , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μόλις τα είχε παραλάβει από άλλο υποκατάστημα της πόλης στο οποίο πραγματοποιείται έλεγχος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο δύο ποτήρια καφέ και μία σακούλα από καφετέρια.

Στην Αράχοβα ή στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τις αρχές ο προορισμός του Β. Παλαιοκώστα βρισκόταν στην Αράχοβα. Αργότερα όμως απεδείχθη ότι οι ληστείες που έλαβαν χώρα στην Φθιώτιδα δεν σχετίζονταν με τον Παλαιοκώστα αλλά με συμμορίες Ελλήνων, Αλβανών, Γεωργιανών και άλλων κακοποιών.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο 48χρονος κακοποιός να έχει καταφύγει στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκαν «ίχνη» του Βασίλη Παλαιοκώστα στην Κοζάνη