ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εφοδίαζε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εφοδίαζε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής οργανωμένο κύκλωμα πλαστογράφων, με έδρα στα Τίρανα της Αλβανίας και διεθνή δράση, που θησαύριζε προμηθεύοντας λαθροδιακινητές και παράνομους μετανάστες με πλαστά έγγραφα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Αλβανούς μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.415 κενά δελτία VISA διαφόρων χωρών και χιλιάδες έντυπα νομιμοποιητικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Τα κέρδη από την πώληση πλαστών εγγράφων που κατασχέθηκσαν από την αστυνομία σε δύο διαμερίσματα στα Πατήσια εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν τα 10.000.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν 26.500 ευρώ, ημερολόγιο με παραγγελίες και χρηματικά ποσά, από το οποίο προκύπτουν τα κέρδη που θα αποκόμιζαν, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα πολυμηχάνημα (εκτυπωτής-σαρωτής), ένα usb, έξι πιστωτικές κάρτες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και επτά κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση, στην περιοχή των Τιράνων, διέθετε πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων.