ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά το Τίμιο Ξύλο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου σε στρατόπεδο

Για πρώτη φορά το Τίμιο Ξύλο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου σε στρατόπεδο

Με τον αγιασμό στην 34η Μ/Χ Ταξιαρχία Πεζικού η οποία εδρεύει στην περιοχή της Ασσήρου, ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού εκ της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου.

Το Τίμιο Ξύλο μετέφρε ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιωσήφ, στην Ιερά Μητρόπολη , προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου. Κατά την σύντομο ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του, για την παρουσία του Τιμίου Ξύλου στους χώρους του στρατοπέδου, τονίζοντας ότι ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι όπλο ειρήνης.

Τέλος, ο Διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας κ. Θεόδωρος Κουλούρης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, για την ιδιαίτερη τιμή που απέδωσε στην μονάδα, φέρνοντας αυτόν τον σπουδαίο θησαυρό της Ορθοδοξίας καθώς και τον Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, στον οποίο και επίδωσε Τιμητική Πλακέτα με το έμβλημα της Ταξιαρχίας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού όλοι οι οπλίτες, οι ανώτεροι αξιωματικοί καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό είχαν την χαρά και την τιμή να ασπαστούν το Τίμιο Ξύλο και να λάβουν την ευλογία Του, παίρνοντας δύναμη για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν αόκνως για να παραμένει ισχυρό και ακλόνητο το αίσθημα ασφάλειας στον λαό, ενώ παράλληλα αγιάσθηκαν και όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις της μονάδος.