ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων

Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών κατά 25% ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο ζητεί σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης που θα λάβει για τη λειτουργία της η ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ).

Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, η οποία αρχικώς είχε τοποθετηθεί για τον προηγούμενο Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Οκτώβριο του 2013.

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, εάν εφαρμοστούν αυξήσεις η τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Στα μειωμένα εισιτήρια οι τιμές με αύξηση 25% θα διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.

Στο υπουργείο Υποδομών εξετάζεται και ενδεχόμενη κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου διάρκειας 1,5 ώρας με τη μορφή που έχει σήμερα και η αντικατάστασή του με ένα ενιαίο εισιτήριο ανά κατεύθυνση. Ουσιαστικά το εισιτήριο θα έχει την ίδια χρονική διάρκεια, αλλά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιστροφή, καθώς δεν θα είναι πολλαπλών κατευθύνσεων, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα διάθεσης φτηνότερων εισιτηρίων για κοντινές αποστάσεις.