ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βρούτση-Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Συνάντηση Βρούτση-Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Το ΤΣΑΥ, καθώς και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα των γιατρών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση και του προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.


Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, και το προεδρείο του Συλλόγου έθεσαν το πρόβλημα από τη μεγάλη μείωση του προσωπικού του ΤΣΑΥ, που έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εκκαθάριση των συντάξεων των υγειονομικών, πέραν των 18 μηνών, την απαράδεκτη ταλαιπωρία των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών, που προσέρχονται στο Ταμείο προκειμένου να διεκπεραιώσουν τρέχουσες υποθέσεις τους αλλά και τη μεγάλη εκκρεμότητα αιτήσεων ασφαλισμένων και εργοδοτών για εκκαθαρίσεις των λογαριασμών τους.

Ο ΠΙΣ ζήτησε από τον κ. Βρούτση την ενίσχυση του ΤΣΑΥ με προσωπικό, να ανακληθούν όλες οι αποσπάσεις από τα διάφορα γραφεία (πολιτικά γραφεία και μη) και να προσληφθούν και νέοι υπάλληλοι, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η παραπέρα λειτουργία του Ταμείου, να εκκαθαριστούν με κάθε τρόπο, οι λογαριασμοί των ασφαλισμένων που καθυστερούν, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι απώλειες των αποθεματικών του Ταμείου μας από το «κούρεμα» της Τράπεζας της Ελλάδος και να αποδοθεί άμεσα η εκκαθαρισμένη απαίτηση του Ταμείου από την συμμετοχή του Κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση μέχρι 31.12.2008, αλλά και των υπόλοιπων ετών. Η συνολική εκκαθαρισμένη απαίτηση μέχρι 31.12.2008 είναι 252.531.170 ευρώ.

Επίσης, να απαλλαγεί η εισφορά του μονοσυνταξιούχου από τις μειώσεις των συντάξεων, να συντομεύσει το έργο των ισολογισμών-απολογισμών από τους αναδόχους των ετών 2002-2004 και να επισπευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα έτη από το 2005-2011, να προχωρήσουν οι ενέργειες για το διαγωνισμό ανάθεσης σύνταξης αναλογιστικής μελέτης των Τομέων Σύνταξης και Πρόνοιας Υγειονομικών, να ανακληθεί η διαπιστωτική πράξη (Β1/10060/οικ.23421/4429/5.8.2013) του υπουργού Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης, που εντάσσει το ακίνητο της Στέγης Υγειονομικών, στον Κλάδο Περίθαλψης, ο οποίος έχει μεταφερθεί στον ΕΟΠΥΥ και να υπαχθεί στον Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του ΕΤΑΑ.

Τέλος, να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Ταμείου, τόσο για τις εκκαθαρίσεις ιδίως των εργοδοτών, αλλά και των ασφαλισμένων, προκειμένου να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή και οι απώλειες εσόδων για το ΤΣΑΥ.