ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης γενικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.


Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο των δημοτικών αστυνομικών. Θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.