ΕΛΛΑΔΑ

Αλκέτ Ριζάι: «Δικάστε εμένα. Όχι τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους»

Αλκέτ Ριζάι: «Δικάστε εμένα. Όχι τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους»

Κάτω από το βλέμμα και την επιτήρηση 30 και πλέον αστυνομικών που φρουρούν από το βράδυ της Τετάρτης το Εφετείο Λαμίας, πέρασε, σήμερα το πρωί, ο ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι.

Ο ισοβίτης πέρασε την πόρτα του Εφετείου, καθώς δικάζεται για την υπόθεση των ναρκωτικών που προσπάθησε να περάσει στις φυλακές του Μαλανδρίνου μέσα από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η υπόθεση έλαβε χώρα στην Άμφισσα πριν από δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα τη νύχτα της 21ης Απριλίου του 1012. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών του Μαλανδρίνου, στο οποίο επέβαινε ένας ακόμη συνάδελφός του, εντοπίζουν και κατάσχουν 200 γραμ. ηρωίνη. Κατά την ανάκριση, πρόεκυψε ότι το πακέτο μέσα στο οποίο υπήρχαν τρία κινητά και επιμελώς κρυμμένα τα ναρκωτικά προορίζονταν για τον κρατούμενο Αλκέτ Ριζάι.

Σύμφωνα με το lamiastar, η υπόθεση συνεχίστηκε σήμερα το πρωί στις αίθουσες του Εφετείου Λαμίας με την παρουσία 12 τουλάχιστον μαρτύρων. Συνολικά εφτά είναι οι κατηγορούμενοι, καθώς εμπλέκονται και τέσσερις ακόμη κρατούμενοι. Η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Κατά την απολογία του ο Αλκέτ ζήτησε να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι δύο σωφρονιστικοί, καθώς όπως είπε δεν γνώριζαν ότι το πακέτο εμπεριείχε ναρκωτικά. Ο ίδιος τους είχε ζητήσει, απλά, να του κάνουν μία εξυπηρέτηση, καθώς χρειαζόταν κάποια προσωπικά του πράγματα. Αναφερόμενος, στον πρόεδρο είπε: «Εάν θέλετε να δικάσετε, δικάστε εμένα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία σχέση».

Την απαλλαγή του ενός εκ των δύο σωφρονιστικών πρότεινε ο εισαγγελέας, ενώ για τον δεύτερο την μετατροπή της ποινής σε πλημμέλημα.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.