ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού

Χαλκιδική: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού

Ένας 35χρονος ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για μη έκδοση παραστατικών στοιχείων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 05-08-2013, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε φορολογικό έλεγχο σε κέντρο διασκέδασης, που βρίσκεται στη Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι τα χρηματικά ποσά, που εισπράχθηκαν το προηγούμενο βράδυ (03/04-08-2013), ανέρχονταν στις 52.417 ευρώ.

Μετά από διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων της επιχείρησης, διαπιστώθηκε, ότι είχαν εκδοθεί αποδείξεις μόνο για 27.887,12 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 24.529,88 ευρώ, δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψαν και οι διοικητικές παραβάσεις για μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων, μη επίδειξη φορολογικού ταμειακού μηχανισμού της επιχείρησης, πώληση καπνικών προϊόντων χωρίς να έχει δηλωθεί η σχετική δραστηριότητα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και μη θεώρηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού της εταιρείας, αναφορικά με εμφάνιση καλλιτεχνών στο κέντρο διασκέδασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.