ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων για το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία, θα διατυπώσουν την ερχόμενη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς, και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από την Περιφέρεια η δημοτική αρχή Θέρμης, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Διεκδικούν λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών καθώς αυτή τη στιγμή μόλις το 50% των σχετικών συμβάσεων έχουν υπογραφεί δεδομένου ότι οι λεωφορειούχοι κρίνουν ασύμφορες τις τιμές που ορίζει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε ότι η πρόταση αυτή δεν ανεβάζει το κόστος των μεταφορών.

Ο κ.Παπάς επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι ενδιάμεσος κρίκος στη διαδικασία, σχολίασε ότι όλη η σχολική κοινότητα επαφίεται στην καλή πρόθεση των λεωφορειούχων και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει την πρόταση να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για αδιάθετα δρομολόγια μέχρι και το ύψος των περσινών συμβάσεων.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή έχει υπογραφεί το 50% των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών και έχουν "καλυφθεί" πλήρως τα ειδικά σχολεία, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το σύνολο των μεταφορών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης Μιχάλης Πεζίκογλου, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: "Εμείς δεχόμαστε την παράταση των περσινών συμβάσεων. Θέλουμε τις περσινές τιμές. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο".

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας μαθητές και γονείς φώναξαν συνθήματα έξω από την Περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Εξάλλου, ο κ.Παπαδόπουλος γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση που το υπουργείο δεν δεχτεί την πρόταση που θα διατυπωθεί τα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα κλείσουν από την ερχόμενη Τρίτη.