ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στην Ξάνθη

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στην Ξάνθη

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου εργαζόμενοι και φοιτητές στην Ξάνθη.

Οι διαδηλωτές (περίπου 300 άτομα) συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, αναρτώντας πανό και διανέμοντας έντυπο υλικό στους διερχόμενους, στο οποίο καταδίκαζαν τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Μετά από μια ώρα ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο από το οποίο ακούγονταν συνθήματα να προπορεύεται. Κινήθηκαν επί των οδών Παναγή Τσαλδάρη, Τσιμισκή, Μιχαήλ Καραολή και 28ης Οκτωβρίου, καταλήγοντας και πάλι στην Κεντρική Πλατεία.

Όπως αναφέρει το thrakitoday, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή, προληπτικά υπό τον φόβο επεισοδίων. Τις τελευταίες ημέρες Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, αλλά και διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Ξάνθης, οι δάσκαλοι, τα πρωτοβάθμια σωματεία των οικοδόμων, των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, των εργαζομένων στο Καζίνο, το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων κλωστοϋφαντουργίας, μέλη του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης.