ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο επιχειρημα​τίας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης

Στη φυλακή ο επιχειρημα​τίας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης

Το... δρόμο της φυλακής στον επιχειρηματία Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, πρώην ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Tempo και της εφημερίδας «Εξουσία», δείχνουν οι Αρεοπαγίτες.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο τον είχε καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς αναστολή.

Η κατηγορία αφορούσε το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού 2, 4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό αυτό προοριζόταν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού Tempo αλλά ο κ. Ανδρουλιδάκης το ιδιοποιήθηκε.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση του Αθανάσιου Παύλοβιτς, μετόχου του σταθμού.

Ο εκδότης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ο Α. Παύλοβιτς δεν ήταν μέτοχος αλλά ένας απλός μισθωτός λογιστής στην εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίον είχε χρησιμοποιήσει σαν «αχυράνθρωπο» ο καταδικασθείς για να ξεπεράσει τον...σκόπελο του βασικού μετόχου που ίσχυε τότε.

Μετά την απόφαση του Εφετείου ο Ανδρουλιδάκης οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.