ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συνελήφθησαν 9 διακινητές και 38 παράνομοι μετανάστες

Πάτρα: Συνελήφθησαν 9 διακινητές και 38 παράνομοι μετανάστες

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν στο λιμάνι της Πάτρας από τις αρχές περίπου τον μήνα εννέα διακινητές και 38 παράνομοι μετανάστες.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 2/9/2013 έως 22/9/2013.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, εννέα αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Σομαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Σουηδίας και Βουλγαρίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς έντεκα παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι 27 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε τρεις από αυτούς εκκρεμούσαν και διεθνή εντάλματα σύλληψης για αδικήματα που είχαν διαπράξει στις χώρες τους.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.