ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη

Ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης οδηγήθηκε και ο γιος του ήδη προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλης κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης μετά το πράσινο φως που άναψε πριν από λίγες ημέρες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της προμήθειας του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Στην υπόθεση ενέπλεξε τον Μ. Μιχαηλίδη ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του πρώην υπουργού του έδωσε 400.000 δολάρια μετρητά στην Ελβετία το 2001 για να τα δώσει στην πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, προκειμένου να συναινέσει στην έκδοση του διαζυγίου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, Χρήστο Στάθη, η κατηγορία πάσχει καθώς όπως λέει «πώς είναι δυνατόν τα χρήματα να δόθηκαν το 2001 όταν το διαζύγιο εκδόθηκε το 2004». Για τα 3, 8 εκατ. δολάρια που βρέθηκαν στο λογαριασμό του-στον οποίο συνδιαχειριστής είναι και ο πατέρας του Ντίνος Μιχαηλίδης- και φαίνεται να προέρχονται από τον Αλ Σαγιάντ Φουντ, αλλα και για τις ανεκτέλεστες επιταγές ύψους πάνω άνω των 7 εκατ. δολαρίων, ο Μ. Μιχαηλίδης υποστηρίζει ότι διαθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι αυτά προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες καθώς είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον καταζητούμενο εδώ και μήνες Φουντ.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο Ντίνος Μιχαηλίδης