ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ

Το newsbomb.gr αποκαλύπτει τις δύο ανατριχιαστικές καταθέσεις των μαρτύρων, πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, που έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας

Άκρως αποκαλυπτικές για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι οι καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Οι δύο μάρτυρες, οι οποίοι καταγράφονται στη δικογραφία ως Α και Β, περιγράφουν στον εισαγγελικό λειτουργό όσα έζησαν ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα, αλλά για μία οργάνωση που στόχευε στη βία και όχι απλή βία, αλλά αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη να αφαιρέσουν και ζωές, εάν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλός τους...», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας Α, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός ήταν αυτός που έκανε κουμάντο στη Νίκαια και αυτός που «επικοινωνούσε απευθείας με τον αρχηγό, από τον οποίο έπαιρνε τις τελικές εγκρίσεις ή τις σχετικές εντολές».

Μάλιστα ο μάρτυρας Α περιγράφει με ποιόν τρόπο παραμορφώθηκε κατά την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευσή του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τις κλωτσιές που έφαγα στο κεφάλι μου, σε σημείο να έχω παραμορφωθεί», υποστήριξε ο μάρτυρας Α, ενώ σημαντικά στοιχεία για το πως η εγκληματική οργάνωση εκπαίδευε τα μέλη της εισέφερε και ο μάρτυρας Β.

Όπως αποκαλύπτει, η στρατιωτική τύπου εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη, αφού «γινόταν χρήση και πραγματικών όπλων». Επίσης ο μάρτυρας είναι αποκαλυπτικός και ως προς τις διασυνδέσεις αστυνομικών - Χρυσής Αυγής, αφού όπως τονίζει κάθε φορά που γινόταν έφοδος της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έγκυρη εσωτερική ειδοποίηση από το τμήμα Νίκαιας.

Ο μάρτυρας Β, ήταν αποκαλυπτικός και για τους αποκαλούμενους «Κένταυρους», δηλαδή όπως εξήγησε παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών, τα οποία στρατολογούνταν από έναν Τάσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

martyres-1
martyres-2
martyres-3
martyres-4
martyres-5
martyres-7
martyres-8
martyres-9
martyres-10
martyres-11
martyres-12
martyres-13
martyres-14
martyres-15


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Ποινικές διώξεις και για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Xρήστο Παππά

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο Χρήστος Παππάς

Αστυνομική έρευνα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη άλλος ένας καταζητούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή: Είχαν έτοιμο το σενάριο της επόμενης μέρας

Χρυσή Αυγή: Στρατολόγηση παιδιών «δείχνει» το πόρισμα

Ετοιμάζονται τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χρυσής Αυγής

Η πρώτη νύχτα στο κελί για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής