ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δις ισόβια για διπλό φονικό που διαπράχθηκε το 1990

Θεσσαλονίκη: Δις ισόβια για διπλό φονικό που διαπράχθηκε το 1990

Δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 12 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε έναν 51χρονο, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του χρόνου κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία που είχε διαπράξει πριν από 23 χρόνια, έξω από κέντρο διασκέδασης στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Το διπλό φονικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1990, ενώ τα θύματα ήταν 'μπράβοι', με τους οποίους ο δράστης διαπληκτίστηκε πριν τους δολοφονήσει με κυνηγετική καραμπίνα. Μάλιστα, η δικογραφία περιελάμβανε και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τρίτου προσώπου. Ο δράστης είχε διαφύγει στις ΗΠΑ και αναζητείτο όλα αυτά τα χρόνια. Συνελήφθη δε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, όταν στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ταξίδευε με πλαστά έγγραφα.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του, έκανε λόγο για 'αιμοσταγή δολοφόνο'. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, όπως κατηγορείτο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί, ερήμην, σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών.