ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Γέμισε από Ρώσους τον Σεπτέμβριο

Ρόδος: Γέμισε από Ρώσους τον Σεπτέμβριο

Πολύ καλά εξελίχθηκε για την τουριστική κίνηση ο Σεπτέμβριος στη Ρόδο, αφού το συνολικό ποσοστό των αφίξεων των ξένων τουριστών έφθασε το 11,49%.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΥΠΑ του Αερολιμένα Ρόδου, τον περασμένο Σεπτέμβριο ήλθαν 313.151 τουρίστες σε σύγκριση με τους 280.876 πέρυσι.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή πρόκειται για το μήνα Σεπτέμβριο που συνήθως η πορεία της τουριστικής κίνησης είναι καθοδική.

Οι Ρώσοι έκαναν και πάλι το μεγάλο μπουμ, καθώς στις αφίξεις από τη ρωσική αγορά καταγράφεται αύξηση της τάξης του 64% (53956 τουρίστες φέτος και 32.910 πέρυσι).

Ακόμη πιο εντυπωσιακά τα ποσοστά των αφίξεων από Λιθουανία, Ρουμανία και Λευκορωσία (83,38%, 83,43% και 139,27% αντίστοιχα). Μπορεί βέβαια τα απόλυτα νούμερα των αφίξεων από αυτές τις χώρες να μην είναι μεγάλα είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον των τουριστών για φθινοπωρινές διακοπές στο νησί μας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι αφίξεις από την Αγγλία παρουσιάζουν μείωση 8%. Οι Άγγλοι μαζί με τους Γερμανούς ήταν συνήθως αυτοί οι οποίοι στήριζαν το νησί κατά την «όψιμη» τουριστική περίοδο. Και ενώ οι Γερμανοί «επανέκαμψαν» το Σεπτέμβριο (αύξηση 6,87% στις αφίξεις), οι αφίξεις των Άγγλων μειώθηκαν.

Σε γενικές γραμμές πάντως επικρατεί ικανοποίηση στους τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού για τις «επιδόσεις» του Σεπτέμβρη. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο Σεπτέμβριος παρουσιάζει τόσο αυξημένη τουριστική κίνηση. Τα έκρυθμα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική οδήγησαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη, όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε το Rodosalarm.gr, θετικά εξελίσσεται και ο Οκτώβριος με πληρότητες των μεγάλων ξενοδοχείων από 80% έως 85% γεγονός που σημαίνει ότι το νησί μας δέχεται 120.000 με 1130.000 τουρίστες ημερησίως. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σεζόν ξεκινά μετά τις 20 Οκτωβρίου, ενώ τα τελευταία τσάρτερ αποχωρούν από τη Ρόδο στις 10 Νοεμβρίου.