ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αυτόφωρο την Παρασκευή η Θ. Σκορδέλη (video)

Στο Αυτόφωρο την Παρασκευή η Θ. Σκορδέλη (video)

Ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος της υποψήφιας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη.

Η 50χρονη, που συνελήφθη χθες, παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο.

Κατά τη μεταφορά της από τη Πρώην Σχολή Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ υποστήριξε στους δημοσιογράφους πως την κατηγορούν «γιατί κυνηγάνε τη Χρυσή Αυγή και για κανέναν άλλο λόγο».

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή της στην Ευελπίδων, δήλωσε ότι οι 140.000 ευρώ που εμφανίζεται να κατέχει είναι καταγεγραμμένες σε «βιβλιαράκια του 1974».

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών.

Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα. Εχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 12.30 η Θέμις Σκορδέλη, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς φέρεται να εμπλέκεται μαζί με έναν 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.