ΕΛΛΑΔΑ

Η FIX Hellas, ο Νίκος Φλώρος και η Μαρία Κάλλας ταξιδεύουν στη Μόσχα

Η FIX Hellas, ο Νίκος Φλώρος και η Μαρία Κάλλας ταξιδεύουν στη Μόσχα

Από τις αρχές του φθινοπώρου, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της ρωσικής πρωτεύουσας έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα διάσημα κοστούμια του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκου Φλώρου, σε μία ξεχωριστή έκθεση στο κρατικό μουσείο Tsaritsyno & Reseve, της Μόσχας.

Με τίτλο «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας και τη Grace Kelly», η έκθεση φιλοξενεί διάσημες συλλογές γλυπτών του διακεκριμένου δημιουργού, εμπνευσμένες από τις ομώνυμες γυναικείες φιγούρες, που βασίζονται στα πρωτότυπα, αυθεντικά κουστούμια τους. Για τη σύνθεση των έργων, ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αλουμίνιο και χαρτί, κόβονται σε λωρίδες ενώ στη συνέχεια πλέκονται με μία ειδική μέθοδο για την οποία ο Νίκος Φλώρος κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Βασικός υποστηρικτής της έκθεσης είναι η FIX Hellas, που με αφορμή την επέτειο 150 χρόνων επώνυμης παρουσίας της, μεταφέρει εκτός συνόρων ένα λαμπερό κομμάτι του πολύπλευρου ελληνικού πολιτισμού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι για τη συγκεκριμένη επέτειο του brand ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε αποκλειστικά το γλυπτό κουστούμι της Μαρίας Κάλλας, από την όπερα «Violetta». Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του «μύθου» της Μαρίας Κάλλας, που έχει ρίζες στην Ελλάδα και φτερά σε ολόκληρη την υφήλιο. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, ενώ για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 4.000 αλουμινένιες συσκευασίες FIX Hellas. Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό έργο, που αντικατοπτρίζει όλο το ταλέντο του σπουδαίου δημιουργού αλλά και τη σκληρή δουλειά πίσω από αυτό. Εκτός όμως από την τεχνική, παρατηρώντας το, μπορεί κανείς να δει ολόκληρη τη δημιουργική, γαλανόλευκη Ελλάδα.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 2 Μαρτίου 2014.

Curators της έκθεσης είναι οι Angela Dikeoulia – Gallery ART CARGO, Αριστοτέλης Καραντής και Tatyana Mylnikova, ενώ υπεύθυνη οργανώτρια είναι η Julia Sysalova.