ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη εκ νέου η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

Διεκόπη εκ νέου η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

Διεκόπη για τρίτη συνεχή μέρα η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή, μετά τις νέες αθρόες εισβολές ομάδων ατόμων, αθιγγάνων και άλλων με σκοπό τον προσπορισμό διαφόρων υλικών, σύμφωνα με τον ΕΔΣΝΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΧΥΤΑ σταμάτησε να δέχεται απορρίμματα από τους Δήμους της Αττικής λίγο μετά τις 11 οπότε και διαπιστώθηκε η είσοδος των ατόμων αυτών, που μετέφεραν μαζί τους και πλήθος αυτοσχέδιων μεταφορικών μέσων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός έχει απευθύνει συνεχείς έγγραφες και δημόσιες εκκλήσεις και επιστολές στην Κυβέρνηση και στις αρμόδιες αρχές, να δώσουν λύση προστατεύοντας το χώρο από παράνομες δραστηριότητες.

Μάλιστα, έχει προειδοποιήσει πως εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προτείνοντας το επ’ αόριστον κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το αυτονόητο. Ο ΕΔΣΝΑ να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του, που είναι οι εργασίες της υγειονομικής ταφής και τα αρμόδια όργανα τη δική τους, που είναι η αστυνόμευση του χώρου» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.