ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικό «σαφάρι» στην Κ. Μακεδονία - Δεκάδες συλλήψεις

Αστυνομικό «σαφάρι» στην Κ. Μακεδονία - Δεκάδες συλλήψεις

Τριάντα έξι άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, είναι ο 51 ετών πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, από τις Σέρρες Νίκος Σιώης, ο οποίος συνελήφθη στο Σιδηρόκαστρο για παράνομη οπλοκατοχή.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατά την επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος 296 αστυνομικοί, ελέγχθηκαν 3.485 άτομα και 2.556 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 500 παραβάσεις από τις οποίες οι 440 για ΚΟΚ, 26 υγειονομικές και άλλες 34 για διάφορα θέματα.

Από το σύνολο των συλληφθέντων, εννιά κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (εκ των οποίων ο ένας και για παράνομη οπλοκατοχή), πέντε για παραβάσεις του νόμου περί όπλων (εκ των οποίων οι δύο και για παράβαση νομοθεσίας περί βεγγαλικών), δύο για παραβάσεις του KOK, ένας για λαθραία τσιγάρα, άλλος ένας ως ανυπότακτος, κι ένας αλλοδαπός (υπήκοος Αλγερίας) για πλαστογραφία, κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, οκτώ αλλοδαποί συνελήφθησαν επειδή διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης, ενώ άλλα εννιά άτομα (έξι Έλληνες, δύο Αλβανοί κι ένας Βούλγαρος) επειδή σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4.083,7 γραμμάρια κάνναβης, 117 δενδρύλλια κάνναβης, δύο πολεμικά τυφέκια, δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, δύο κυνηγητικά όπλα, ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, μία καραμπίνα αεροβόλο, 185 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 249 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία γεμιστήρα, 44 μεταλλικές βολίδες, 71 βληθείσες βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κροτίδες, ένα κοντάκι με τα εξαρτήματά του, τέσσερα μαχαίρια, οκτώ στειλιάρια και 2.548 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στο μεταξύ, επιχείρηση «σκούπα» κατά του παρεμπορίου και των παράνομων μεταναστών πραγματοποίησαν αστυνομικοί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή της Ροτόντας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συνολικά ελέγχθηκαν 59 άτομα, κατασχέθηκαν 682 είδη παρεμπορίου και συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.