ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» ανήλικοι για σειρά κλοπών στο Βόλο

Στη «φάκα» ανήλικοι για σειρά κλοπών στο Βόλο

Δύο ανήλικα αγόρια συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων για κλοπές που διεπράχθησαν το τελευταίο διήμερο στην πόλη του Βόλου.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, από αστυνομικούς του τοπικού Α.Τ.

Οι δύο 15χρονοι κατηγορούνται για κλοπές που διεπράχθησαν το τελευταίο διήμερο στην πόλη του Βόλου, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 17χρονος, συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι είχαν διαφύγει από το Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε. Βόλου, όπου κρατούνταν για κλοπές, αφαίρεσαν το πρωί της Κυριακής δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες από τη Νέα Ιωνία.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, οι δράστες επιβιβαζόμενοι στις κλεμμένες μοτοσικλέτες και αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Άμεσα οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να εντοπίσουν τη μία μοτοσικλέτα με τους δύο 15χρονους δράστες, τους οποίους και συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν είδη ένδυσης, κοσμήματα φο-μπιζού και ρολόγια, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρεθεί νυχτερινές ώρες το Σάββατο από κατάστημα 39χρονου υπηκόου Κίνας στη Νέα Ιωνία.

Τα παραπάνω αντικείμενα και η μοτοσικλέτα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

πηγή: e-volos.gr