ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκαν 8 κάτοικοι της Ευκαρπίας για τα επεισόδια στο ΣΜΑ

Αθωώθηκαν 8 κάτοικοι της Ευκαρπίας για τα επεισόδια στο ΣΜΑ

Αθώοι κρίθηκαν από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οκτώ κάτοικοι της Ευκαρπίας που αντιδρούν στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην ομώνυμη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα οχτώ άτομα κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για παράνομη βία, με σκοπό την παρεμπόδιση εκτέλεσης δημοσίου έργου.

Η δίωξη είχε απαγγελθεί αυτεπάγγελτα και αφορούσε κινητοποίησης που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής κατά τον Μάρτιο 2013. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν την πράξη που τους αποδόθηκε, ισχυριζόμενοι ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του έργου, ούτε ήταν περιφραγμένος ο χώρος, ισχυρισμοί που τελικά έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, που αποφάσισε να τους αθωώσει.

Ανάλογη υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών δύο που αθωώθηκαν με την παραπάνω απόφαση, κι αφορά κινητοποιήσεις κατοίκων κατά τον Απρίλιο του 2012. Τελικά, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 3 Φεβρουαρίου 2014, λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Πηγή: Seleo.gr