ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το προφίλ του ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής

Αυτό είναι το προφίλ του ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής

Άνδρες, ηλικίας 25 – 55 ετών, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και μεσαίου μορφωτικού επιπέδου είναι το προφίλ των πιστών ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με έρευνα της GPO.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύει κυριακάτικη εφημερίδα, οι ψηφοφόροι του εθνικιστικού κόμματος είναι άνδρες ηλικίας 22-55 ετών με τους περισσότερους να αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε μία υποτιθέμενη κλίμακα από το ένα έως το δέκα, όπου το δέκα είναι η άκρα Δεξιά, το 40,3% από όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή δηλώνουν πως βρίσκονται στο πέντε ή το έξι. Επίσης λιγότερο από το 30%, συγκεκριμένα το 27,2% δηλώνει πως είναι ακροδεξιοί. Παράλληλα η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να είναι μία καθαρά... ανδρική υπόθεση, καθώς μόλις το 25% των ψηφοφόρων του είναι γυναίκες.

Στην πλειοψηφία τους επίσης οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι άνδρες, αφού μόλις των 25% είναι γυναίκες, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις προφυλακίσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και δύο ακόμα βουλευτών, δεν χάνει τον πυρήνα που τον στήριξε στις εκλογές του 2012.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα της GPO το 24% των ψηφοφόρων είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, το 17% άνεργοι, ενώ ένα ακόμα 17% είναι συνταξιούχοι.

Παράλληλα το 16% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι ελεύθεροι επαγγελματίες (όχι επιστήμονες) και μόλις το 7% ελεύθεροι επαγγελματίες ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

Στις τάξεις των Χρυσαυγιτών θα βρει κανείς ένα 5% που θα είναι αγρότες, ένα 5% που είναι νοικοκυρές, ένα 4% που δηλώνουν δημόσιοι υπάλληλοι, ένα 3% που είναι επιχειρηματίες και μόλις ένα 2% φοιτητές.

Τέλος, όσον αφορά στο μορφωτικό τους επίπεδο, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι χαμηλού και μεσαίου μορφωτικού επιπέδου που ανήκαν στη μεσοαστική τάξη και δέχτηκαν τεράστιο πλήγμα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Νέα επιστολή Μιχαλολιάκου από τη φυλακή

Αυτό είναι το «ευαγγέλιο» της Χρυσής Αυγής

«Περιμένουμε το σάλπισμα του Φύρερ Μιχαλολιάκου για να ξεχυθούμε»