ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΙ: Παράταση μέχρι τις 14:00 για την απογραφή των υπαλλήλων

ΑΕΙ: Παράταση μέχρι τις 14:00 για την απογραφή των υπαλλήλων

Μικρή παράταση στην προθεσμία απογραφής των περίπου 2.000 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας έδωσε το υπουργείο Παιδείας.


Η διορία έληγε τα μεσάνυχτα ωστόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι θα μπορούν να απογραφούν μέχρι τις 14.00 σήμερα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των τελευταίων ωρών στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχει το υπουργείο Παιδείας στον ιστότοπο http://odysseas.it.minedu.gov.gr., δημιούργησε υπερφόρτωση στο σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογραφούν οι «Διοικητικοί Υπάλληλοι Πανεπιστημίων Υπόχρεοι Απογραφής» σύμφωνα με την 150628 /Β2 /15.10.2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το Εγχειρίδιο Χρήσης του ειδικού πληροφοριακού συστήματος, καθώς και να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210 3442304, 210 3442919, 210 3442918, 210 3442038 της οικείας υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Έκκληση Κ. Αρβανιτόπουλου να ανοίξουν τα ΑΕΙ
Από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείτο και ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κάλεσε τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ «να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε πως τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας και επανέλαβε πως όσοι δεν απογραφούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

«Αυτό που φέρνει η σημερινή ρύθμιση, που είναι και συμπλήρωση του κώδικα για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι ότι όσοι δεν απογράφονται θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις - και ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νομοταγείς υπαλλήλους. Συνεπώς πρόκειται για μια ρύθμιση που ζητά απ' όλους να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», είπε.

Επίσης ανέφερε πως όσοι αισθάνονται ότι αδικούνται μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Αυτό που δεν επιτρέπεται, επεσήμανε ο υπουργός, «είναι να κρατούμε τα Ιδρύματα κλειστά καταπατώντας τα δικαιώματα των υπολοίπων συνανθρώπων μας».

Διαβάστε επίσης:

Παράταση 14 ωρών στην απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Οδηγίες του Υπ. Παιδείας για την απογραφή