ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Στον αντιεξουσιαστικό χώρο εκτιμάται ότι ανήκουν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την προ ημερών ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για δύο άνδρες, 20 και 21 ετών, και μία γυναίκα, 22 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 25χρονος. Όπως έγινε γνωστό, η 4μελής εγκληματική οργάνωση από τις αρχές του μήνα φέρεται ότι είχε 'χαρτογραφήσει' πιθανούς 'στόχους', όπου επρόκειτο να 'χτυπήσει'. Οι 'στόχοι' αυτοί αφορούσαν κυρίως σε σούπερ μάρκετ στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε διάφορες ΔΟΥ της πόλης.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περούκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης βιβλία και φυλλάδια, με αναρχικό περιεχόμενο. Ένα από τα βιβλία το υπογράφουν ως εκδότες-συγγραφείς «τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ συνδρομή παρείχε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.