ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή κόντρα για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σκληρή κόντρα για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Εντείνεται η αντιπαράθεση περί της παρουσίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.Την αντίθεσή του στην παρουσία τους επαναδιατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μην παραστεί.


«Βεβαίως και θα πάω», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης σε δημοσιογράφους μετά από τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.


Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν τελικά παραστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση «θα υπάρχει θέμα» και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί».


Υπενθυμίζεται ότι ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όταν ο πρώτος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τον περιφερειάρχη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.


«Είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα πάω στην ίδια εξέδρα με αυτούς τους κυρίους», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Η απάντηση από τον κ. Τζιτζικώστα ήταν άμεση: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη "Χρυσή Αυγή" για την περιβαλλοντική οργάνωση "Αρκτούρος" και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας».


Πάντως οι δύο άνδρες φαίνεται πως θέλησαν να μη δώσουν έκταση στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, καθώς πριν τη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου αντάλλαξαν χειραψία και φιλήθηκαν.