Προκαταρκτική εξέταση για τη μη σύλληψη οπαδού

Newsbomb

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας...

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του κουκουλοφόρου, στον αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ.

Ο νεαρός εισέβαλε, τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε -προσωρινά- τον αγώνα, κρατώντας πυρσό, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και επιτέθηκε εναντίον ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ο δράστης, έχοντας εισβάλλει στο γήπεδο, κινήθηκε με τον αναμμένο πυρσό ανά χείρας προς τη φισούνα, όπου επιτέθηκε σε παίκτες και μέλη της αποστολής της ΑΕΚ, την ώρα που αυτοί έτρεχαν προς τα αποδυτήρια.

Άνδρες της αστυνομίας ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά κάτω από άγνωστες συνθήκες, αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως, ο διευθύνων την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, αλλά ο δράστης κατάφερε τελικά να διαφύγει της σύλληψης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved