ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με δέκα συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών.



Έπειται από τους ελέγχους σε 270 άτομα, 32 οχήματα, και 25 σπίτια, προσήχθησαν 92 άτομα και συνελήφθησαν 10. Από τους 10 συλληφθέντες, οι δύο κατηγορούνται για ναρκωτικά, ένας για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, μία για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ένας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και δύο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ζωοκλοπής, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ρομά. Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δεκαπέντε Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμα βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.018 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τρεις σπάθες, επτά φυσίγγια, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερα χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ως προϊόντα κλοπής, τμήματα χαλκού και τέσσερις πινακίδες κυκλοφορίας η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.