ΕΛΛΑΔΑ

Λάβρος ο Πειραιώς κατά «Ρωμαιοκαθολικών»

Λάβρος ο Πειραιώς κατά «Ρωμαιοκαθολικών»

Την εντονότατη αντίδραση του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ προκαλεί η ανακοίνωση για την οργάνωση ημερίδας με θέμα «Β' Σύνοδος Βατικανού 50 χρόνια πίστης και ελπίδας», που θα γίνει στο Λεόντειο Λύκειο των Πατησίων.


Ο σεβασμιότατος Πειραιώς σχολιάζει πως η διοργάνωση αποτελεί «αναγέννηση όλων των ευρωπαικών ουμανισμών, αναγέννησι πτωμάτων», αφού επιχειρεί να προωθήσει αιρέσεις και κακοδοξίες του εκπεσόντος Πατριαρχείου της Δύσεως με τους 16 όρους και διατάγματα του, εκκοσμικεύοντας πλήρως τον Παπισμό, ως δήθεν πνευματικό εφαλτήριο για την κατανόηση του συγχρόνου κόσμου και ως δήθεν έκφραση της συνειδήσεως της Εκκλησίας.

Με αυστηρό ύφος ο μητροπολίτης Σεραφείμ επισημαίνει: «Απέναντί μας έχουμε ένα γέννημα του διαβόλου, που λέγεται ευρωπαϊκός ουμανισμός. Κορύφωμα του διαβολοποιημένου ουμανισμού, είναι το να θέλει κανείς να γίνη καλός διά του κακού, να γίνη Θεός διά του διαβόλου».

Πτώμα ο ουμανισμός!

Εξηγεί μάλιστα ότι «από τότε, που ο Θεάνθρωπος Χριστός είναι παρών στον γήινο κόσμο, ο κάθε ουμανισμός είναι πτώμα. Το ίδιο το δόγμα του αλαθήτου του ανθρώπου δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ανατριχιαστική κηδεία του κάθε ουμανισμού, από του Βατικανού, που ανυψώθηκε σε δόγμα, μέχρι του σατανικού ουμανισμού του Σάρτρ».

«Μέσα στο ουμανιστικό πάνθεο της Ευρώπης, όλοι οι θεοί είναι νεκροί, με επί κεφαλής τον ευρωπαϊκό Δία (τον πάπα)», σημειώνει ο μητροπολίτης Πειραιώς.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB