ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: 35 αιγοπρόβατα νεκρά από κεραυνό και πνιγμό στη Φιγαλεία!

Ηλεία: 35 αιγοπρόβατα νεκρά από κεραυνό και πνιγμό στη Φιγαλεία!

Μεγάλη ζημιά έπαθαν οι κτηνοτρόφοι από τα Πετράλωνα Φιγαλείας καθώς μετά τη κακοκαιρία αντίκρισαν θλιβερό θέαμα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Δ.Πετραλώνων κ.Αποστολόπουλο.

Οι κτηνοτρόφοι βρήκαν σήμερα πολλά αιγοπρόβατα νεκρά στην περιοχή των Πετραλώνων.

Πρώτο θύμα της μανίας της φύσης ο κτηνοτρόφος κ.Λώλος, ο οποίος πηγαίνοντας το πρωί στο στάβλο που έχει αρκετά μέτρα από την ακτή ενός παραποτάμου της Νέδας αντίκρισε μια μεγάλη ζημία.

Είκοσι περίπου πρόβατα είχαν πνιγεί, καθώς ο παραπόταμος όχι μόνο φούσκωσε επικίνδυνα αλλά και υπερχείλισε προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο στάβλο του, αφού το μήκος του παραποτάμου από τα 15μ. επεκτάθηκε στα 60μ., καταστρέφοντας ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του. Τα πρόβατα βρέθηκαν νεκρά κατά μήκος του παραποτάμου.
Δεύτερο θύμα ο κτηνοτρόφος κ.Βηλαράς, ο οποίος πηγαίνοντας στο κτήμα του αντίκρισε και αυτός 15 πρόβατα νεκρά από πτώση κεραυνού.

Ο κ.Βηλαράς ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο των Πετραλώνων για την κατάσταση και ο ίδιος δήλωσε πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δηλώσει την καταστροφή. Ο κεραυνός χτύπησε στο σημείο ακριβώς που υπήρχαν τα πρόβατα με αποτέλεσμα να τα θανατώσει ακαριαία.

Πηγή: patrisnews.com