Τελετή απονομής των βραβείων «Διονυσίου Σολωμού»

NEWSBOMB

Τελετή απονομής των βραβείων «Διονυσίου Σολωμού»

Τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού δοκιμίου, στη μνήμη του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, απονέμονται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.


Πρόκειται για τον διαγωνισμό που οργανώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων». Τα δοκίμια που συμμετείχαν, είχαν θέμα σχετικό με τον επτανησιακό χώρο, είτε αυτό αφορούσε την ιστορία ή τις τέχνες των Επτανήσων είτε ευρύτερα την πνευματική κληρονομιά.

Η πρωτοβουλία του διαγωνισμού ανήκει σε ανώνυμους Ζακυνθινούς, οι οποίοι θα είναι χορηγοί των χρηματικών βραβείων.

Συνολικά υποβλήθηκαν 11 συμμετοχές και βραβεύτηκαν 6 από αυτές, καθώς καθένα από τα βραβεία μοιράζονται δύο νικητές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:

Το 1ο βραβείο συνοδεύεται από ποσό 10.000 ευρώ και θα απονεμηθεί στους: Γεώργιο - Εδουάρδο Ρέγγη για το δοκίμιο με τίτλο: «Χρυσοκεντημένα ενθυμήματα της Κέρκυρας (Από τον 17ο αιώνα μέχρι και σήμερα)» και Σπύρο Σκλαβενίτη για το δοκίμιο με τίτλο: «Μια άγνωστη αναφορά των φοιτητών της Ιονίου Ακαδημίας για την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας και τα ιδεολογικά της συμφραζόμενα».

Το 2ο βραβείο, που συνοδεύεται από 5.000 ευρώ, θα απονεμηθεί στους: Κώστα Καρδάμη για το δοκίμιο με τίτλο: «Οι καλλιτέχνες δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να υπακούσουν τις σοφές συμβουλές. Μια άγνωστη πτυχή της γνωριμίας των Επτανησίων με τα έργα του Τζουζέπε Βέρντι και Γεράσιμο Νίνο για το δοκίμιο με τίτλο «Η στρατιωτική μουσική παρουσία στην Κέρκυρα 1814-1864».

Το 3ο βραβείο συνοδεύεται από 3.000 ευρώ και θα απονεμηθεί στους Αικατερίνη Αλαμάνου για το δοκίμιο με τίτλο «Οι οικονομικές προοπτικές του ελληνικού κράτους ως αποτέλεσμα της Ένωσης του 1864» και Σπύρο Δεληγιαννόπουλο για το δοκίμιο με τίτλο «Το ελληνικό στοιχείο στην επτανησιακή μουσική σχολή».

Έπαινοι θα απονεμηθούν στους Δημήτριο Βασιλάκη, Γεράσιμο Μαρτίνη, Σπυριδούλα Αλαμάνου, Ιωάννη Νιοτόπουλο και Λεωνίδα Μερτύρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved