ΕΛΛΑΔΑ

«Σε ποιόν ανήκει το πολεμικό υλικό» του πλοίου στην Ακαντιά Ρόδου

«Σε ποιόν ανήκει το πολεμικό υλικό» του πλοίου στην Ακαντιά Ρόδου

Με ιδιαίτερη προσοχή και εξαιρετικά αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποσφράγιση των κοντέινερ που μεταφέρει το, τουρκικών συμφερόντων, σεσημασμένο λαθρεμπορικό σκάφος ΝOUR_M που όπως είναι γνωστό βρίσκεται φρουρούμενο στην Ακαντιά ως ύποπτο μεταφοράς οπλισμού και πυρομαχικών.

Οι πληροφορίες γύρω από το τι υπάρχει μέσα στα κοντέινερ που ανοίγονται παρέχονται όχι απλώς με φειδώ, αλλά δεν υπάρχει ούτε καν διαρροή από καμιά πλευρά. Οι έρευνες γίνονται παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και τελωνειακών, αλλά η γενική εποπτεία και οι εργασίες αποσφράγισης των κοντέινερ διεξάγονται από εκπαιδευμένους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά και πυροτεχνουργούς του στρατού.

Τα μέτρα προφύλαξης κατά το άνοιγμα των κοντέινερ είναι πολύ αυστηρά και τηρούνται κατά γράμμα όλοι οι κανονισμοί, διότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν όντως μέσα στα κοντέινερ υπάρχουν μόνο πυρομαχικά και όπλα. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και εκρηκτικά γι αυτό και η αποσφράγιση γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Όλα αυτά βέβαια βασίζονται σε πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, αλλά σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος γίνεται με δεδομένο το κάθε ενδεχόμενο – ακόμα και το πιο απρόοπτο.

Μέχρι την Δευτέρα το βράδυ είχαν βρεθεί μόνο σφαίρες και καθόλου Καλάσνικοφ, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται, δεδομένου ότι πρόκειται για 55 κοντέινερ και θεωρείται ως εξωπραγματικό να είναι όλα γεμάτα μόνο με σφαίρες και να μην υπάρχουν καθόλου όπλα.

Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, όλα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.

Όπως έγινε γνωστό το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημέρωσε το πρωί της Τρίτης (σήμερα) τις πρεσβείες της Ουκρανίας, της Λιβύης και της Συρίας, προκειμένου με τη σειρά τους να διερευνήσουν την υπόθεση, εάν δηλαδή πρόκειται για νόμιμο φορτίο ύστερα από διακρατική συμφωνία ή όχι.

Από την άλλη πλευρά ο τούρκος καπετάνιος εξακολουθεί να επιμένει ότι μεταφέρει νόμιμο φορτίο από την Ουκρανία στη Λιβύη και μάλιστα διαμαρτύρεται διότι …ταλαιπωρείται.

Rodosalarm