ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή Πελεγρίνη κατά μελών του Συμβούλιου του Ιδρύματος-Zητά 1 εκατ. €

Αγωγή Πελεγρίνη κατά μελών του Συμβούλιου του Ιδρύματος-Zητά 1 εκατ. €

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ ως ηθική βλάβη, για προσβολή προσωπικότητας, διεκδικεί ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης από τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο.


Ο πρύτανης υποστηρίζει στην αγωγή του ότι τα εναγόμενα μέλη τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς σε αυτόν τις ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος, που δεν λειτουργεί λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Επικαλείται δε ανακοίνωση του Συμβουλίου στις αρχές του μήνα, στην οποία, μεταξύ άλλων ,αναφέρεται ότι το Συμβούλιο εκτιμά πως ο πρύτανης έχει σοβαρότατη ευθύνη, ως έχων, εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της διοίκησής του.

Στην επίμαχη ανακοίνωση τα μέλη του Συμβουλίου καλούσαν τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα και έκαναν λόγο για επιλήψιμες ενέργειες, αλλά και παραλείψεις του κ. Πελεγρίνη, οι οποίες, κατά την άποψή τους, «έχουν βλάψει σοβαρά το ίδρυμα».

Ο πρύτανης εκτιμά στην αγωγή του, ότι το Συμβούλιο του Ιδρύματος με την εν λόγω ανακοίνωση ουσιαστικά τον στοχοποίησε, με αποτέλεσμα να διαταχθεί σε βάρος του δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος .

Όπως αναφέρεται στην αγωγή για τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος:

«.. ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς... πρoσέβαλαν βαρύτατα τηv πρoσωπική και επαγγελματική μoυ αξιoπρέπεια και εvτιμότητα και τηv επάρκεια πρoς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μoυ καθηκόvτωv και συvακόλoυθα τηv πρoσωπικότητά μoυ, καθ' όσov με εvεφάvισαν ως πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές».

Ο κ. Πελεγρίνης δηλώνει ότι όποιο ποσό του επιδικαστεί για την ηθική βλάβη που υπέστη, θα το διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης:

Κρίνεται η τύχη του εξαμήνου στα ΑΕΙ

Σε αναμονή χιλιάδες μαθητές για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Του... επίορκου το κάγκελο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί - Κλειστά τα ΑΕΙ (vid)