ΕΛΛΑΔΑ

Βγήκε για πρώτη φορά από το νοσοκομείο η 16χρονη Μυρτώ

Βγήκε για πρώτη φορά από το νοσοκομείο η 16χρονη Μυρτώ

Την πρώτη της έξοδο από το νοσοκομείο της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται, έκανε η 16χρονη Μυρτώ από την Πάρο προκειμένου να επισκεφθεί με την μητέρα της την ελληνική Εκκλησία όπου τελέσθηκε Ευχέλαιο και Παράκληση για την υγεία της.

Όπως αναφέρει το dogma.gr, περίπου 70 γυναίκες μαζί με τις κόρες τους παρακολούθησαν την συγκινητική τελετή στον ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν.

«Είμαι τρομερά συγκινημένη από τον κόσμο που ήλθε να προσευχηθούμε μαζί και αφάνταστα υποχρεωμένη σ' όλη αυτή την αγάπη που μου δείχνουν και δεν ξέρω κι εγώ πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω» είπε στον δημοσιογράφο κ. Καλμούκο της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» η μητέρα του κοριτσιού, Μαίρη Κοτρότσου.

«Ήλθαν πολλά παιδιά, ήταν πολύ συγκινητικό κι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινημένος» συμπλήρωσε η κυρία Κοτρότσου που σημείωσε πως «ενώ φοβόμουν ότι η Μυρτώ δεν θα άντεχε τόσες ώρες, ωστόσο άντεξε και στην Ακολουθία και στο φαγητό μετά χωρίς να κλάψει.

Η 16χρονη Μυρτώ η περιπέτεια της οποίας έχει σοκάρει το Πανελλήνιο, νοσηλεύεται σε ειδική κλινική αποκατάστασης στην Βοστώνη, όπου τις τελευταίες ημέρες οι Ομογενείς πραγματοποίησαν με επιτυχία έρανο, προκειμένου να αγοραστεί ειδικό ιατρικό μηχάνημα το οποίο χρειάζεται για την σίτιση και την επικοινωνία του κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης:

Το «ευχαριστώ» της μητέρας της Μυρτούς

Εθνική ομοψυχία για τον αγώνα της Μυρτούς!